MIDTSTULIA DRIFTSGARASJE

Plassering: Holmenkollen
Oppdragsgiver: Oslo Kommune
Status: Ferdigstilt
Periode: 2012-16
Areal: 740 m2
Prosjektteam: Atle Røvig, Benedicte Bjercke, Anna Slungaard, Mirjam Svaboe Steinsvik, Margrete Maisey, Mette Berg.
Foto: Tove Lauluten

Holmenkollen Driftgarasje

Driftsgarasjen er bygget i forbindelse med VM i skiskyting 2016.


Moderne maskiner for preparering av løyper og hoppbakker er svært kostbare og været i Holmenkollen skiftende. Før viktige konkurranser er det nødvendig at maskiner og mannskaper er i beredskap døgnet rundt for å sikre gode og rettferdige forhold for utøverne. Bymiljøetaten ønsket derfor å bygge en garasje for prepareringsmaskiner og snøscootere i nasjonalanlegget. Maskiner som brukes i hoppbakker er svært høye, og de tre garasjene har krevd dobbel etasjehøyde.
I tilknytning til garasjene finnes det en personalavdeling med garderobe, toaletter, tekjøkken, spiserom og rom for overnatting fordelt på to etasjer.

Området der garasjebygget er plassert besto av tre store, oppfylte parkeringsterrasser som også ble benyttet til snøproduksjon og lager for kunstsnø. Den doble etasjehøyden til garasjen medfører at hele parkeringsplassen blir liggende på nivå med den øverste av terrassene. Dette letter arbeidet med produksjon og lagring av snø samt oppsetting av telt og provisoriske bygg for mediapersonell.
Nærheten til Midtstubakken har gjort det naturlig å videreføre materialbruk og detaljering fra byggene langs bakken med betong, stedlig naturstein og glass.

TLauluten__DSF9390_72dpi

dobbel holmenkollen

9447